Certificering

Uitzendbureau Actief behaalt trede op Prestatieladder

Belangrijke erkenning voor sociaal ondernemerschap

Uitzendbureau Actief behaalt trede op Prestatieladder

Breda,
Uitzendbureau Actief Werkt! ontvangt het PSO-keurmerk. Het uitzendbureau is ingedeeld in Trede 3, de hoogst haalbare trede binnen de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Dit betekent dat Actief Werkt! op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Uitzendbureau Actief behaalt trede op Prestatieladder. Daarmee levert het bedrijf op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van inclusief en sociaal ondernemen.

De PSO is een door TNO ontwikkeld meetinstrument en keurmerk en meet objectief in welke mate organisaties werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Hoe hoger het niveau op de prestatieladder, hoe meer de organisatie bijdraagt aan de werkgelegenheid voor kwetsbare groepen. Uit het auditrapport blijkt dat Actief Werkt! aan alle eisen voldoet voor het behalen van de hoogste trede, Trede 3, wat betekent dat het bedrijf koploper is als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij Actief Werkt! (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

Werk maken van sociaal ondernemen

Voor Ronald Kardol, Directeur Actief Werkt!, is het behalen van het PSO-keurmerk een mooie erkenning voor het uitzendbureau. “Wij vinden het creëren van meer werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt enorm belangrijk. We geloven in een persoonlijke aanpak en de deuren van onze vestigingen staan voor iedereen open. Met dit keurmerk laten we ook echt zien dat we werk maken van sociaal ondernemen. Niet alleen in onze eigen organisatie, maar ook in de keten om ons heen.”

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap

Organisaties met een PSO-keurmerk creëren werkgelegenheid voor mensen kwetsbare arbeidsmarktpositie door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook stimuleren zij hun eigen leveranciers en opdrachtgevers om sociaal te ondernemen. “Wij kiezen bewust voor samenwerking met ketenpartners, onderaannemers en leveranciers die aantoonbaar sociaal ondernemen of hetzelfde doel nastreven. Uitzendbureau Actief behaalt trede op Prestatieladder. Als meer bedrijven sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe. Wij vinden het erg belangrijk om hier ons steentje aan bij te dragen,” aldus Kardol.

Vorig bericht Intospace haalt 301 miljoen euro op bij Allianz en ABN AMRO
Volgend artikel Provincie investeert in WoonZorgwijzer voor heel Brabant

Nu op WijBrabant