Cybersecurity

Sophos Firewall ontketent Xstream Power voor edge computing

Nieuwe functies Sophos Firewall beloven blijvend sneller te zijn

Sophos Firewall ontketent Xstream Power voor edge computing

Breda,
Sophos, heeft nieuwe functies aan de Sophos Firewall toegevoegd om beter te kunnen voldoen aan de complexe en veeleisende behoeften van edge computing voor gedistribueerde en traditionele ondernemingen. Sophos Firewall levert verbeterde prestaties met een snellere inspectie van versleuteld verkeer, dynamische verkeersroutering voor Internet Protocol versie 6 (IPv6), extra weerstand door load balancing met SD-WAN (software-defined wide area network) en verbeterde high availability, en naadloze integratie met Microsoft Azure Active Directory.

“Een van de grootste voordelen van de Xstream-architectuur en de flowprocessors is dat ze programmeerbaar zijn. Daardoor kunnen we de prestaties verbeteren, zelfs wanneer we nieuwe functies en mogelijkheden toevoegen. Andere firewalls zouden daarentegen na verloop van tijd trager worden”, zegt Daniel Cole, vicepresident van productmanagement voor netwerkbeveiliging bij Sophos. “Dankzij ons ontwerp is de investering van klanten in Sophos Firewall toekomstbestendig en zal de overgang naar een cloudgebaseerde wereld naadloos verlopen. SD-WAN en SASE (Secure Access Service Edge) vereisen een efficiënter platform dat niet alleen weerbaar is, maar ook het dagelijkse beheer gemakkelijker en sneller dan ooit maakt.”

Als we beschermd willen zijn tegen dreigingen, is het essentieel dat netwerkverkeer doeltreffend en betrouwbaar beoordeeld wordt. Dat blijkt uit het Sophos Threat Report 2023. Verscheidene vestigingen, werknemers die thuis werken, workloads in de cloud, op maat gemaakte legacy-applicaties, een toenemende afhankelijkheid van wereldwijde leveranciers van software-as-a-service. Het bezorgt netwerkbeveiligingsmanagers kopzorgen op het vlak van configuratie en risicobeheer. Sophos Firewall biedt het vermogen, de bescherming en de weerstand die gedistribueerde ondernemingen nodig hebben, en vereenvoudigt tegelijkertijd het beheer van complexe netwerken. Dat brengt onder andere de volgende voordelen met zich mee:

Geavanceerde prestaties en bescherming: Een nieuwe, krachtige dynamische routing engine en versnelde Xstream Transport Layer Security (TLS) FastPath verbeteren de inspectie van versleuteld verkeer. Bovendien creëert het extra ruimte voor verkeer dat deep-packet inspection vereist. De asymmetrische cryptografische mogelijkheden in de Xstream-flowprocessors – inbegrepen in elk apparaat uit de XGS-serie – maken TLS-inspectie mogelijk op zelfs de meest veeleisende netwerken.

Meer weerstand en gemoedsrust: Nieuwe SD-WAN load balancing verzekert prestaties en betrouwbaarheid wanneer een internetprovider (ISP) uitvalt. Samen met verbeteringen aan high-availability clusters zorgt dat voor maximale bedrijfscontinuïteit en uptime voor bedrijfskritische netwerken.

Nog gemakkelijker beheer: Het beheer van de netwerkbeveiliging wordt eenvoudiger dan ooit met een nieuwe integratie voor Microsoft Azure Active Directory, waardoor de beheerder slechts eenmalig naadloos moet aanmelden en er nieuwe zoekfuncties zijn voor host- en serviceobjecten.

 

 

Vorig bericht Natuurherstel en perspectief landbouw pijlers voor aanpak landelijk gebied
Volgend artikel Autoservice Daverveld in Volkel is klaar voor toekomst

Nu op WijBrabant