Nieuws

Sligro Food Group neemt moederbedrijf van De Kweker over

Sligro Food Group neemt de aandelen van Wheere BV over.


Veghel/Amsterdam
Daarmee wordt Sligro eigenaar van levensmiddelengroothandel De Kweker, Vroegop AGF en transportbedrijf LAJ Duncker. Dat heeft het voormalige moederbedrijf van Emté dinsdag bekendgemaakt.

Levensmiddelengroothandel De Kweker is met een zelfbedienings- groothandel gevestigd op het Food Center Amsterdam en richt zich voornamelijk op de restauratieve horeca in de stadsregio Amsterdam. Deze zelfbedieningsgroothandel zal in de toekomst vanuit dezelfde succesvolle positionering actief blijven en de naam De Kweker blijven gebruiken.

Bezorging naar klanten vindt deels plaats vanaf het Food Center Amsterdam en deels vanuit twee daarvoor ingerichte bezorgservicegroothandels in Amsterdam. Deze bezorgservice- activiteiten alsmede de bezorgactiviteiten in Noord-Holland zullen worden geïntegreerd in de bestaande bezorgoperatie van Sligro BS Amsterdam, zodra deze qua oppervlakte is uitgebreid. De huidige en toekomstig beschikbare ruimte voor bezorgactiviteiten op het Food Center Amsterdam kan daarmee worden aangewend voor verdere groei in binnenstedelijke distributie. Levensmiddelen- groothandel De Kweker heeft, in de combinatie zelfbediening en bezorging, in 2018 een omzet gerealiseerd van € 131 mln.

Het marktaandeel van Sligro Food Group in de Nederlandse foodservicemarkt zal met deze transactie naar verwachting op jaarbasis met circa 1,5% toenemen. Partijen hebben afgesproken geen mededelingen te doen over de koopsom. Bij de activiteiten onder Wheere zijn circa 450 medewerkers actief.

Koen Slippens, CEO Sligro Food Group: “Met de overname van Kweker / Vroegop gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Een prachtig bedrijf met een sterke positie in de stad Amsterdam. Daarnaast biedt De Kweker ook de nodige elementen die wij kunnen toepassen bij Sligro zelfbedieningsgroothandels in andere grote steden. Dus stap voor stap op weg naar een mooie mix van de sterke onderdelen van beide formules, waarbij we zuinig zullen zijn op de unieke positie op de Amsterdamse groothandelsmarkt.â€

Pieter Vroegop, CEO Wheere: “Door de verkoop aan een sterke partij die Sligro is, met het voornemen van Sligro om maximaal gebruik te maken van de sterke elementen van de Kweker, is de beste kans geschapen haar opgebouwde positie door te geven. De klanten op het Food Center zullen daardoor op dezelfde wijze bediend blijven. Tevens is de werkgelegenheid hiermee het beste gediend.â€

Vorig bericht Orbis biedt oplossing voor e-mailstress op het werk
Volgend artikel Picnic breidt uit in en rond Eindhoven dankzij nieuwe hub

Nu op WijBrabant