Detailhandel

Reuze beer maakt Eindhoven beregezellig

Stad staat op 7e plek meest versteende gemeenten Nederland

Robijn natuur en milieu eindhoven

 

Eindhoven,
Uit onderzoek van milieuorganisatie Natuur en Milieu blijkt dat meer dan de helft van de buurten in de 32 grootste Nederlandse gemeenten versteend is. Dit betekent dat er weinig tot geen groen te vinden is. In landen als Spanje, Italië en Curaçao zijn er veel vrolijke gekleurde gebouwen maar in Nederland blijft de baksteen, in aardetint, favoriet als het om architectuur gaat. Het verstenen van de Nederlandse steden betekent dat maar liefst 53% van de wijken, met 100.000 inwoners of meer, niet voldoet aan het criterium van 75 vierkante meter groen per woning. Daarom vrolijkt het wasmiddelen en -verzachtermerk Robijn ver(bak)steend Eindhoven op, door in samenwerking met lokale kunstenaar YNG YNG YNG reuze Robijntjes te plaatsen, voorzien van kleurrijke patronen en printjes. De beer staat op de Grote Markt en is daar tot 9 september te vinden waarna het lokaal wordt gedoneerd.

Kunst kan dingen in een ander perspectief plaatsen. Dit kan mensen opvrolijken of ze uit hun dagelijkse beslommeringen halen. Het is niet zonder reden dat stadsbesturen vaker ervoor kiezen om kunst (in alle soorten en maten) te plaatsen om wijken op te fleuren en een positiever leefklimaat te creëren. De stad Eindhoven staat met 63 procent versteende wijken in de top 10 van Nederland. Er staat vanaf vandaag een reuze Robijntje op de Grote Markt. De lokale kunstenaars is gevraagd de bekende beer van het wasmiddelmerk aan te kleden met een kleurrijk kunstwerk. Het ontwerp van YNG YNG YNG is geïnspireerd op zijn eigen creativiteit, waarbij rekening werd gehouden met de verschillen in stralende kleuren afgewisseld met wit, stippen en strepen.

Straatkunst

”Street art heeft een positief effect op de leefbaarheid van een wijk of stad. Het zorgt voor inspiratie en brengt een vrolijke sfeer,” zegt Robijn brand manager Satish Oemraw. ”Robijntje is een echte publiekslieveling en wordt door praktisch iedereen herkend. We hopen dat de mensen die vlakbij wonen, maar ook zij die toevallig langslopen, vrolijk worden van de gekleurde beren in het straatbeeld.”

Locaties

Naast Eindhoven is er tot 9 september ook een 3D-geprinte beer op onderstaande locaties waarna deze wordt gedoneerd aan scholen/ziekenhuizen in de stad.

  • Op de Grote Markt bij het Klokhuisplein in Haarlem. Kunstenaar: Paul de Groot
  • Op de Grote Markt in Eindhoven. Kunstenaar:  YNG YNG YNG
  • Gouverneursplein op het hoekje Eewal in Leeuwarden. Kunstenaar: Nico Grasman & Cees Kaspersma
Vorig bericht Meer mogelijkheden voor particulier kamerverhuur Eindhoven
Volgend artikel Ivanti benoemd tot Leader in Gartner Magic Quadrant voor Unified Endpoint Management Tools 2022

Nu op WijBrabant