Cao

Onderhandelingsresultaat bij Organon bereikt

Salarissen worden na stakingen 1,5 % extra verhoogd t.o.v. eerdere bod

Cao-onderhandelingsresultaat bij Organon bereikt

Oss,
Farmaceutisch bedrijf Organon heeft een onderhandelingsresultaat over de cao 2023 bereikt met FNV Procesindustrie. Bij Organon werken ruim 1.200 medewerkers, waarvan 1.100 in Oss. De al eerder geplande stakingen in januari worden voorlopig opgeschort. Voor de kerst werd er nog gestaakt in Oss.

Verhoging salarissen

FNV Procesindustrie bestuurder Paul Smink: “Wij staakten niet om te staken, maar om een goede cao af te dwingen. De staking maakte veel indruk op de directie van Organon. In het nu bereikte onderhandelingsresultaat is dat goed gelukt. Zo worden de salarissen met nog eens 1,5 % extra verhoogd. In vergelijking met het oorspronkelijke Organon-bod is dat een verhoging van ruim 25%. We leggen dit onderhandelingsresultaat daarom met een positief advies voor aan onze leden. Zij hebben het laatste woord.”

Belangrijkste cao-afspraken

De cao wordt aangegaan voor de periode 1 januari 2023 tot 31 december 2023. Dit zijn de belangrijkste cao-afspraken in het onderhandelingsresultaat:

  • Het merit budget (prestatiebeloning) is verhoogd van 4,8% naar 6%. De globale merit matrix wordt eenmalig aangepast voor 2023 als eerder voorgesteld, zodat medewerkers met een salaris in het 3e deel nu 4,3% salarisverhoging krijgen.
  • De extra eenmalige vergoeding van 1200,- EUR bruto per fte is inmiddels uitbetaald in december 2022, ook voor uitzendkrachten.
  • De salarisschalen worden per 1 januari 2023 verhoogd met 3,5%.
  • Met ingang van 1 januari 2023 zal een RVU-regeling worden uitgewerkt en ingevoerd. Alle ploegendienstmedewerkers die vanaf de datum van invoering 64 jaar of ouder zijn en 5 jaar voorafgaand in ploegendienst hebben gewerkt, komen hiervoor in aanmerking.
  • De verlofspaarregeling wordt ingevoerd.
Vorig bericht Lightyear en Arval slaan handen in elkaar
Volgend artikel Scab investeert fors door in haar salarispakket voor Bouw

Nu op WijBrabant