Onderzoek

Nationaal Onderzoek Facilitaire Innovatie 2024

Hoe innovatief is facilitair Nederland?

Nationaal Onderzoek Facilitaire Innovatie 2024

Uden,
Hoe innovatief is facilitair Nederland? Dat onderzoekt schoonmaakbedrijf CSU voor het zesde jaar op rij met het Nationaal Onderzoek Facilitaire Innovatie 2024. Dit jaar gaat CSU een stap verder: met het onderzoek ‘Van Facilitair naar Visionair’ toetst CSU hoe Facility Management inspeelt op de veranderende (werk- en leef) omgeving. Welke strategieën en innovaties zijn cruciaal voor een toekomstbestendige omgeving?

CSU verkent de toekomstvisie en aanpak van Facility Management voor thema’s als: duurzaamheid, gebruikerservaring, design, technologie, functionaliteiten, vitaliteit en werkgeluk. Hoe kunnen facilitair managers de strategische waarde van het vakgebied benadrukken? De uitkomsten van het onderzoek bieden facilitair managers bruikbare inzichten, doordat ze de eigen resultaten kunnen vergelijken met die van de andere deelnemers. Meteen is zichtbaar waar zij staan vergeleken met andere toonaangevende organisaties, in de transitie naar ‘het gebouw van de toekomst’.

Samen bouwen aan de toekomst

“Met de waardevolle inzichten die we met de respondenten verzamelen, bouwen we samen aan de toekomst van Facility Management”, zegt Diane van Dijk, Commercieel Directeur bij CSU. “Het onderzoek van 2024 is een kans voor facilitair managers om verder te denken en een duidelijke meerwaarde te leveren in de evolutie van gebouwgebruik. We nodigen iedereen uit om deel te nemen en gezamenlijk te werken aan een gezonde, veilige en duurzame omgeving voor werknemers en eindgebruikers.”

Deelnemen aan onderzoek

Facilitair managers in heel Nederland kunnen tot en met 26 november 2023 deelnemen aan het onderzoek. Het onderzoek bestaat uit 28 vragen en neemt 10 tot 15 minuten in beslag.

Het volledige rapport met resultaten van het Nationaal Onderzoek Facilitaire Innovatie 2024 ‘Van Facilitair naar Visionair’ presenteert CSU tijdens de CSU Innovatie Boost op 24 januari 2024.

Vorig bericht Bedrijven zoeken oplossingen voor netcongestie en energiecrisis
Volgend artikel Internationaal eye-artist creëert nieuwe mural met dubbele betekenis

Nu op WijBrabant