Woningmarkt

Meer mogelijkheden voor particulier kamerverhuur Eindhoven

Hospitaregeling voor meer studentenkamers

mogelijkheden particulier kamerverhuur Eindhoven

Eindhoven,
Het is voor particulieren in Eindhoven eenvoudiger geworden om een kamer te verhuren. Het hoofddoel van de zogenaamde hospitaregeling is te zorgen voor meer studentenkamers. Vooral internationale studenten vinden door krapte op de woningmarkt erg moeilijk een kamer. De hoger-onderwijsinstellingen roepen Eindhovenaren op om gebruik te maken van de verruimde ‘hospitaregeling’ en een kamer te verhuren.

Zonder vergunning

Sinds 10 augustus geldt in de gemeente Eindhoven het ‘Paraplubestemmingsplan parkeren, kamerbewoning en woningsplitsing’. Woningeigenaren en huurders van woningcorporaties kunnen zonder vergunning een kamer verhuren, in alle delen van de stad. Dit moet nieuwe studenten helpen om makkelijker een kamer te vinden.

Voorheen gold ook nog de beperking dat alleen iemand die alleen woonde extra kamers mocht verhuren, aan maximaal 1 inwonende. Sinds 10 augustus mag ook een gezin of een stel één of meer kamers verhuren, aan maximaal 1 volwassene met maximaal 2 kinderen. Wel geldt de voorwaarde dat de bewoners al minimaal 1 jaar in de woning moeten wonen.

Vorig bericht Prado in Breda verlengd tot eind september
Volgend artikel Reuze beer maakt Eindhoven beregezellig

Nu op WijBrabant