Nieuws

MKB Datalab in Den Bosch slaat brug tussen data science (trends) en de wensen van MKB

Voor de masterstudenten van MKB Datalab is dit het bewijs dat elk bedrijf meer uit data science kan halen

MKB Datalab in Den Bosch
MKB Datalab heeft in de afgelopen vier jaar een grote verscheidenheid aan bedrijven bijgestaan, voor wie het de meest uiteenlopende projecten heeft uitgevoerd, van vrij eenvoudig tot zeer complex. Het aantal partners staat nu op 125, maar het aantal uitgevoerde projecten is bijna het dubbele, aangezien veel partners uit het verleden terugkomen voor meer. Voor de masterstudenten van MKB Datalab is dit het bewijs dat elk bedrijf meer uit data science kan halen.
Na de grens van 100 projectpartners te hebben overschreden, is de kick-off met 10 projecten wederom een enorme mijlpaal die getuigt van het succes van het model van de jonge organisatie.  JADS MKB Datalab, opgericht in 2018, heeft als missie om een brug te slaan tussen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van data science en de wensen en behoeften van het midden- en kleinbedrijf. Hoewel een digitale transitie juist voor kleine bedrijven een grote stap voorwaarts kan betekenen, zien zij vaak niet direct de toegevoegde waarde van meer datagedreven werken. 24 juni 2022 was de grootste kick-off voor een projectronde ooit: het lab startte 10 projecten tegelijkertijd.

10 nieuwe projectpartners tegelijkertijd

Vrijdag 24 juni 2022 was deze kick-off voor een nieuwe projectronde. Daarbij waren dus 10 nieuwe bedrijven. De studenten in dienst van MKB Datalab gaan werken aan interessante afgebakende projecten waarbij ze de organisaties helpen om meer datagedreven te werken. Bedrijven als DAS, 51HZ, Atrea Workforce Management Systems, Compliment BV, Rentman, VHLGenetics, The Medical Export Group BV, World of Content, PowerFolio en Maps Untold zetten daarmee hun (extra) stap op het gebied van Data. Een breed pallet aan verschillende bedrijven.

Centrale kick-off geeft extra inzicht

Bij het centrale kick off moment waren ook specialisten van andere universiteiten aanwezig om te kijken hoe het JADS MKB Datalab lokaal ondernemers ondersteunt om met data aan de slag te gaan. Tijdens dit kickoff moment stellen de bedrijven zichzelf en hun uitdagingen voor en stellen ook de studenten die met de uitdagingen aan de slag gaan zichzelf voor. Daarna maken de studenten individueel afspraken over de werkwijze en communicatie met het bedrijf waarvoor ze een uitdaging oppakken.

Deze sessies werken erg inspirerend, omdat het ook een goed beeld geeft waar andere bedrijven uit hele andere sectoren mee aan de slag gaan op het gebied van waarde creatie uit data. De vraag van de ondernemers staat centraal aangezien studenten de projecten als een bijbaan buiten het curriculum uitvoeren.

25 September start nieuwe ronde

Ook benieuwd hoe datagedreven werken ondernemingsvraagstukken kan beantwoorden? Op 25 september start het MKB Datalab met een nieuwe projectronde. Het is mogelijk om vrijblijvend  kennis te maken.

Vorig bericht Autoservice Eindhoven sluit zich aan bij Autovakmeester
Volgend artikel €400.000 aan impulsgelden voor 9 culturele initiatieven

Nu op WijBrabant