Nieuws

Made Blue Foundation realiseert 10 miljard liter drinkbaar water

Met 10 miljard liter water kan de Made Blue Foundation meer dan 136.000 mensen in ontwikkelingslanden voor minimaal 10 jaar van drinkwater voorzien

Made Blue Foundation drinkbaar water

Made Blue Foundation heeft in aanloop naar Wereld Water Dag ondanks crisis de kaap van 10 miljard liter drinkbaar water voor ontwikkelingslanden gerond. Vorig jaar stond de teller op Wereld Water Dag nog op iets minder dan 8 miljard liter.

Leiden en Maastricht 

Met 10 miljard liter water kan de Made Blue Foundation meer dan 136.000 mensen in ontwikkelingslanden voor minimaal 10 jaar van drinkwater voorzien. Dat is meer dan het aantal inwoners van steden als Zwolle, Leiden of Maastricht.

Ontwikkelingslanden

In ontwikkelingslanden zijn met name vrouwen en kinderen veel tijd kwijt aan het verzamelen van water dat vaak nog vervuild is ook. Zij kunnen dan niet aan het werk of naar school. Naar schatting sterven jaarlijks 485.000 mensen als gevolg van vervuild drinkwater en slechte sanitaire voorzieningen. Dat zijn ruim 1.300 mensen per dag.

Frank van der Tang, medeoprichter van Made Blue, is blij met de huidige meterstand: “Voor ons is toegang tot schoon water vanzelfsprekend, maar voor 1 op de 10 mensen in de wereld is het een nog altijd een dagtaak om aan veilig water te komen. Ondanks de lockdowns in de horeca, waar we met ons tafelwater ongeveer de helft van onze donaties verkrijgen, zijn we er het afgelopen jaar toch in geslaagd om een ruime 2 miljard liter drinkwater water te realiseren in ontwikkelingslanden. Dat komt vooral dankzij de duurzame groei van binnen- en buitenlandse bedrijven die zich aan onze missie verbinden: van Nederlands trappistenbier tot schoonmaak robots uit Singapore.”

 

Vorig bericht Gedeputeerde Lemkes opent een kruidenrijk zaaiseizoen bij melkveehouder Vugts
Volgend artikel Uitbreiding Museum Vincentre in Nuenen van start

Nu op WijBrabant