Bouw

Janssen de Jong Bouw stelt bouwplaats open voor publiek

Afgesloten terrein wordt tijdens Dag van de Bouw opengesteld

Janssen de Jong Bouw

‘s-Hertogenbosch,
Op zaterdag 18 juni aanstaande kan iedereen een kijkje achter de schermen nemen op de bouwplaats van Amadeiro in ‘s-Hertogenbosch. Doorgaans is de bouwplaats een afgesloten terrein, maar tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni 2022 is deze van 10.00 tot 13.00 uur opengesteld voor het publiek. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

Medewerkers Janssen de Jong Bouw geven uitleg over het project

De bouwplaats is te bereiken via de entree aan de Oude Hulst. Op het binnenterrein staan medewerkers van Janssen de Jong Bouw klaar om uitleg te geven over de bouw van dit omvangrijke project. Ook geven ze alvast een sneak preview en openen ze delen van de nieuwbouw om van binnen te bekijken. CasaBarista is met een mobiele espressobar aanwezig om een heerlijk kopje koffie of thee te verzorgen en voor kinderen is er een springkussen en iets lekkers.

Sanne Donker, directeur Janssen de Jong Bouw Zuid: “We bieden echt een unieke binnenkijk op deze zaterdagochtend. Iedereen die zich afvraagt wat er toch allemaal achter die bouwschutting gebeurt, is van harte welkom. Amadeiro is een omvangrijk binnenstedelijk bouwproject dat we in goede samenwerking met betrokken partijen en omgeving realiseren. Daar zijn we trots op!”

Amadeiro: een nieuw stukje Bossche binnenstad

In het centrum van ‘s-Hertogenbosch ontwikkelt Boelens de Gruyter ‘Amadeiro Urban Living’. Het voormalig KPN-terrein wordt een levendig en openbaar toegankelijk gebied waar gewoond, gewerkt en geleefd kan worden. Eind 2020 is Janssen de Jong Bouw gestart met de gedeeltelijke sloop van het KPN gebouw om vervolgens te starten met de realisatie van de parkeergarage. De bouw van Amadeiro is opgedeeld in drie blokken: noord, midden en zuid. Het noordblok bevat 62 appartementen die in opdracht van woningcorporatie Zayaz worden gerealiseerd, de bouw hiervan is bijna voltooid. Het zuidblok bestaat uit 158 appartementen die in opdracht van MN worden gerealiseerd. In dit omvangrijke blok wordt op delen nog gewerkt aan ruwbouw en op delen al aan gevels en afbouw. Het voormalige hoofdgedeelte wordt getransformeerd in een eigentijds kantoorconcept.

De Dag van de Bouw

De jaarlijkse Dag van de Bouw is dé open dag van de Nederlandse bouwsector. Op deze dag kun je niet alleen zien hoe ver het project gevorderd is, maar krijg je ook uitleg over hoe de bouw in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatie schuil, waar met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt. De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland 2012-2022. In 2019 bezochten ruim 77.000 mensen 140 projecten verspreid over heel Nederland. Na een pauze van twee jaar vindt de vijftiende Dag van de Bouw plaats op zaterdag 18 juni 2022.

Vorig bericht Voortbestaan agrarische ondernemers op het spel
Volgend artikel Saniweb tweede keer op rij beste webshop

Nu op WijBrabant