Mobiliteit

GO Sharing start met elektrische e-bikes in Roosendaal

Bedrijf wil alternatief bieden voor bezit eigen vervoer

GO Sharing e-bikes Roosendaal

Roosendaal,
Deelvervoerbedrijf GO Sharing start vandaag met het plaatsen van 150 elektrische deelscooters en 100 e-bikes in  Roosendaal. Het bedrijf wil hiermee een alternatief bieden voor het bezit van eigen vervoer, dat vaak milieuvervuilend is en veel openbare ruimte in beslag neemt.

GO Sharing is al actief in verschillende Nederlandse gemeenten en biedt vanaf vandaag hun diensten ook aan in Roosendaal. Het bedrijf start met 250 elektrische deelvoertuigen – 150 deelscooters en 100 deelfietsen – die gefaseerd worden geplaatst. Via de GO Sharing app zijn de voertuigen te vinden en te reserveren. De gebruiker betaalt een starttarief en vervolgens per minuut voor het gebruik van het deelvoertuig. Ook is het mogelijk om het voertuig in de parkeerstand te zetten, zodat je er later weer verder mee kan rijden. De accu’s van de voertuigen worden door medewerkers van GO Sharing vervangen zodra ze leeg dreigen te raken.

Wethouder Evelien van der Star: “Met de toevoeging van deelvervoer aan het huidige vervoersaanbod proberen we de mobiliteit in Roosendaal verder te verbeteren. Niet alleen maakt deelvervoer mobiliteit toegankelijker – iedereen heeft toegang tot een deelfiets of deelscooter – het is ook een duurzaam alternatief voor korte ritjes. Bovendien kan deelvervoer de druk op parkeerplaatsen en files in de stad op piekuren verminderen. Hiermee hopen we Roosendaal nog aantrekkelijker te maken voor zowel bewoners als bezoekers.”

Elektrische deelfietsen, -scooters en -auto’s

GO Sharing wil met de elektrische voertuigen de reis van deur tot deur, ook tussen regio’s, ondersteunen.

GO Sharing CEO Raymon Pouwels legt uit: “Eigen vervoer is in de meeste gevallen nog milieuvervuilend en neemt onnodig veel openbare ruimte in beslag. In onze missie om eigendom van voertuigen te vervangen door deelmobiliteit, is het ondersteunen van de reis van deur tot deur cruciaal. De deelvoertuigen zijn voor iedereen beschikbaar, particulier en zakelijk. Ons doel is om overal binnen 3 minuten lopen een deelscooter of e-bike te bieden.”

Vorig bericht Brabant wil betere milieuprestaties dan wettelijk minimum
Volgend artikel De school van de toekomst staat in het Brabantse Wouw

Nu op WijBrabant