ICT

Glaspoort start werkzaamheden voor glasvezelnetwerk in ‘s Gravenmoer

Streven is om werkzaamheden december 2023 af te ronden

Glaspoort start glasvezelnetwerk Gravenmoer

Foto: Glaspoort

’s Gravenmoer,
Glaspoort legt glasvezel aan in ‘s Gravenmoer. Het doel is om ruim 1200 aansluitingen te realiseren en 18 km te graven voor de aanleg van 200 km glasvezel. Deze maand starten de graafwerkzaamheden. Het streven is om de werkzaamheden in december 2023 af te ronden.

Aannemer Circet legt in opdracht van Glaspoort het glasvezelnetwerk aan. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring in de telecomsector en heeft eerder succesvol glasvezelnetwerken aangelegd in verschillende regio’s van Nederland. Het nieuwe glasvezelnetwerk in ’s Gravenmoer zal een aanvulling zijn op het netwerk dat momenteel in de regio aanwezig is. Het glasvezelnetwerk van Glaspoort is een open netwerk, wat betekent dat het voor meerdere dienstenaanbieders toegankelijk is.

Kosteloze glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

De aanleg van glasvezel door Glaspoort en de aansluiting zijn kosteloos voor de bewoners. Bewoners zijn bovendien niet verplicht om een abonnement af te sluiten. Mochten zij wél meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, dan zijn er meer dan 20 serviceproviders beschikbaar op het open netwerk van Glaspoort, zoals KPN, Plinq, Youfone, Kliksafe, Solcon, i4Networks en PetitVerbindt.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van glasvezelkabel.

Vorig bericht Erkenning voor chauffeur Toine Moeskops uit Eindhoven voor 25 jaar veilig rijden
Volgend artikel Brabant komt met subsidie voor doorbraakprojecten in Circulaire Economie

Nu op WijBrabant