Opening

Electro World opent nieuwe winkels in Zeeland en Noord-Brabant

Voormalige BCC-winkels overgenomen

Electro World opent nieuwe winkels

Mikro-Electro, onderdeel van de Mikro Groep, heeft aangekondigd dat het drie BCC winkels in Brabant
en Zeeland per 6 november zal overnemen en voortzetten onder de Electro World formule. Deze
beslissing resulteerde in een deze week getekende overeenkomst tussen Mikro-Electro en de curatoren
van BCC.

De betreffende winkels, gevestigd in Roosendaal, Bergen op Zoom en Goes, zullen direct een transformatie ondergaan om te voldoen aan de Electro World standaarden. Doelstelling is om de nieuwe winkels al op 20 november te openen. Deze stap is niet nieuw voor Mikro-Electro, aangezien het bedrijf al mede-eigenaar is van twee Electro World winkels in Etten-Leur en Hulst. Het is vermeldenswaard dat Mikro Groep, tot 2015, als grootaandeelhouder van HiM Retail, 45 winkels exploiteerde onder de merknamen Harense Smid, It’s Electronics en Mikro-Electro. Een totaalovereenkomst met BCC in datzelfde jaar leidde tot de terugtrekking van HiM Retail uit de elektronicamarkt.

Deze nieuwe overname is niet alleen een strategische zet voor de Mikro Groep, maar biedt ook een sterk verbeterd perspectief voor de medewerkers van BCC. Voor minimaal 30 BCC-medewerkers, variërend van verkoopmedewerkers en installateurs tot reparateurs en bezorgers, wordt er op deze manier een nieuwe baan gecreëerd, waarbij ze het hoge serviceniveau van Electro World zullen gaan waarborgen. Een uniek kenmerk van deze overname is de introductie van drie zelfstandige ondernemers die elk een van de overgenomen winkels zullen beheren, zoals dat ook al het geval is bij de vestigingen in Hulst (Electro World Hulst) en Etten-Leur (Electro World Hoppenbrouwers .

Electro World Goes

Electro World Goes zal worden geheropend op dezelfde locatie waar zowel BCC als Mikro-Electro in het verleden hun electrowinkel hebben gehad, namelijk aan de woonboulevard, Marconistraat 4. De nieuwe medewerkers zijn vooral veel oud-gedienden van zowel BCC als Mikro-Electro. De winkel is maar liefst 900 m2 groot, ruim boven de gemiddelde grootte van een Electro World winkel.

Electro World Bergen op Zoom

Electro World Bergen op Zoom zal worden geheropend aan de Van Konijnenburgstraat 4 op dezelfde locatie waar BCC haar electrowinkel heeft gehad, namelijk aan de woonboulevard. De nieuwe medewerkers zijn vooral veel oud-gedienden van BCC. De nieuwe Electro World winkel in Bergen op Zoom wordt samen met Electro World Roosendaal de grootste Electro World van Nederland met maar liefst meer dan 1200 m2 effectieve winkeloppervlakte.

Electro World Roosendaal

Electro World Roosendaal zal worden geheropend aan het Oostplein 17 op dezelfde locatie waar BCC haar electrowinkel heeft gehad, namelijk aan de GoStores woonboulevard. De nieuwe Electro World winkel in Roosendaal wordt samen met Electro World Bergen op Zoom de grootste Electro World van Nederland met meer dan 1200 m2 effectieve winkeloppervlakte. De nieuwe medewerkers zijn vooral veel oud-gedienden van BCC én van Mikro-Electro.

Vorig bericht Midden-Brabant zet in Regio Deal met het Rijk in op de brede welvaart
Volgend artikel A59: ’s nachts afgesloten tussen ‘s-Hertogenbosch en Waalwijk

Nu op WijBrabant