Thuis werken

Blog: Arbeidsmarkt is beter af zonder thuiswerkwet

Het doel van het wetsvoorstel was om flexibel werken naar arbeidsplaats te bevorderen

Arbeidsmarkt is beter af zonder thuiswerkwet

Tot mijn grote opluchting heeft de Eerste Kamer deze week de Wet ‘werken waar je wilt’ verworpen. Het doel van het wetsvoorstel was om flexibel werken naar arbeidsplaats te bevorderen. Op zich een nobel streven, want uit onderzoek van Top of Minds blijkt dat er op de Nederlandse arbeidsmarkt grote behoefte is aan deze flexibiliteit.

We deden eerder deze maand onderzoek naar dit onderwerp onder executives, en slechts acht procent van de 1364 respondenten gaf aan helemaal niet thuis te willen werken. Voor de meeste mensen is twee dagen per week thuiswerken het ideaal, 45 procent van de stemmen ging hiernaar uit. Nóg meer thuiswerken is ook in trek: 28 procent gaf aan drie dagen of meer vanuit huis te willen werken. Tot slot gaf 19 procent van de professionals aan het liefst één dag per week vanuit huis te werken.

Toch prijs ik de Eerste Kamer voor de beslissing om de thuiswerkwet te verwerpen. In onze praktijk zien we dat de behoefte aan thuiswerken nog volop in ontwikkeling is. Regelgeving zou de natuurlijke ontwikkeling van de markt tegenwerken en de regeldruk voor werkgevers nog verder doen toenemen.

Dit is een expertquote van Auke Bijnsdorp, Managing Partner/Founder, Top of Minds Group.

 

Vorig bericht Edwin van der Reijden wordt nieuwe directeur Belastingsamenwerking
Volgend artikel Melkrundveehouders en kalverhouders krijgen anderhalf jaar extra voor verduurzamen stallen

Nu op WijBrabant