AI

Kepler Vision Experience Center opent op 7 april in Eindhoven

De "Kepler Night Nurse" oplossing waakt over het welzijn van oudere bewoners in zorginstellingen

epler Vision Experience Center opent op 7 april in Eindhoven om de voordelen  van kunstmatige intelligentie in de zorg te demonstreren Kepler Vision Technologies, leverancier op het gebied van valpreventiesoftware voor ouderenzorginstellingen opent een Experience Center in Eindhoven. Deze faciliteit zal worden gebruikt om het nut van Kepler Vision’s zelf-ontwikkeldecomputer vision monitoring software te demonstreren. En hoe deze het leven van cliënten en patiënten verbetert en hoe deze het werk van zorgpersoneel vergemakkelijkt.

De Kepler Night Nurse die wordt gedemonstreerd, is ontworpen om het personeel onmiddellijk te waarschuwen wanneer een patiënt is gevallen of in fysieke nood verkeert.  Ook  als bijvoorbeeld Alzheimer patiënten afgedwalen, worden de zorgverleners gewaarschuwd. Doordat menselijke activiteiten geautomatiseerd worden herkend, krijgen cliënten en patiënten direct de aandacht die ze nodig hebben op het moment dat ze die nodig hebben. Het gebruik van de software voorkomt de onnodige verstoring van het leven van patiënten, en het voorkomt dat zorgpersoneel tijd kwijt raakt aan het reageren op valse alarmen die nog steeds door ouderwetse domoticaoplossingen worden gegenereerd.

Om dit te demonstreren, beschikt het Kepler Vision Experience Center over een reeks voorbeeldomgevingen waarin de KNN-oplossing kan worden ingezet, waaronder een huiskamer in een verzorgingstehuis, een clientenkamer van een verpleeghuis, een aanleunwoning en een ziekenhuiskamer en een hal. Het centrum zal gebruik maken van de meest geavanceerde versie van de Kepler Night Nurse-oplossing en van de nieuwe slimme sensoren van Kepler Vision. De faciliteit zal ook worden gebruikt voor het trainen van zorgpersoneel om optimaal gebruik te gaan maken van de Kepler Night Nurse software.

 

Dr. Harro Stokman, CEO van Kepler Vision Technologies, zegt hierover: “Het nieuwe Kepler Vision Experience Center is vanaf de basis ontworpen om duidelijk te maken wat de voordelen zijn van computervisie bij het waken over het welzijn van patiënten in zorgomgevingen. Het is een essentieel instrument voor ons als bedrijf om de voordelen te demonstreren die onze geavanceerde oplossing kan bieden voor zowel patiënten als zorgpersoneel. Gezien de huidige personeelscrisis in zorginstellingen is het belangrijker dan ooit dat beleidsmakers in de zorgsector nieuwe technologieën kunnen uitproberen in situaties die zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid staan, zodat ze er zeker van kunnen zijn dat de druk op het zorgpersoneel wordt verminderd zonder hun taken onnodig complex te maken. We kijken ernaar uit om de komende maanden de nieuwste innovaties op het gebied van oplossingen voor patiëntmonitoring te tonen aan medische en zorgprofessionals van alle niveaus”

 

Het Kepler Vision Experience Center heeft vanaf maart 2022 al een select aantal bestaande partners in de gezondheidszorg en de medische technologie verwelkomt. De volledige opening  van het Center vindt plaats op7 april 2022. Naast de functie als showroom voor beslissers in de gezondheidszorg zullen de ruimtes ook gebruikt worden door zorgpersoneel. Het doel is hen te trainen in het gebruik van de Kepler Night Nurse-oplossing, zodat de machine learning-software van het bedrijf correct wordt gebruikt en het personeel én uiteindelijk de patiënten er maximaal van kunnen profiteren.

 

Vorig bericht Sportimex nieuwe distributeur van Bombtrack voor de Benelux
Volgend artikel Bristol heropent winkel in Breda

Nu op WijBrabant