Thuiszorg

Actief Holding officieel bestuurder van Arons Thuiszorg

Medewerkers krijgen meer ruimte om betrokken zorg op maat te verlenen

Actief Holding officieel bestuurder van Arons Thuiszorg

‘s-Hertogenbosch,
Actief Holding is vanaf 1 juni jongstleden officieel bestuurder van de in 2022 overgenomen Stichting Arons Thuiszorg. Stichting Arons Zorg zal zich met Stichting Arons Kraamzorg volledig richten op de kraamzorg. Stichting Arons Thuiszorg zal zelfstandig verder gaan als thuiszorgorganisatie. Als gevolg hiervan vindt er een bestuurlijke overname plaats door Actief Holding BV, de moedermaatschappij van Actief Zorg.

Klanten en medewerkers

Voor de betrokken klanten en medewerkers verandert er vooralsnog niets. Medewerkers blijven in dienst van Stichting Arons Thuiszorg en behouden daarmee alle rechten en plichten. Tevens behouden de klanten hun vaste, vertrouwde thuiszorgmedewerker en blijven zij de zorg ontvangen die ze gewend zijn. Alle contracten met gemeenten, verzekeraars, zorgkantoor en andere partners blijven gewoon doorlopen.

Overnames in de zorg

Actief Holding officieel bestuurder van Arons Thuiszorg. Met deze overname wordt de thuiszorgaanbieder uit ‘s-Hertogenbosch toegevoegd aan het steeds langer wordende lijstje van door Actief Zorg overgenomen zorgbedrijven. Lia van Galen, algemeen directeur van Actief Zorg, legt uit wat de strategische gedachte is achter deze overnames. “Groei is voor ons geen doel op zich, maar het stelt ons in staat om onze zorg efficiënt in te regelen.

Dubbele vergrijzing, bezuinigingen, grote personeelstekorten in de zorg: als Actief Zorg staan we voor de belangrijke opgave om ervoor te zorgen dat goede én betaalbare thuiszorg ook in de toekomst mogelijk blijft. Dat bereiken we alleen door zuinig en slim om te gaan met de middelen die we hebben. Door te groeien ontstaan schaalvoordelen in onze bedrijfsvoering die niet te realiseren zijn als kleine speler.”

Niet minder betrokken

Groter zijn wil niet zeggen dat het bieden van warme, kleinschalige, betrokken zorg in het geding komt. Actief Zorg voelt ondanks haar omvang met ruim 4.500 medewerkers en 22.000 klanten nog steeds klein en dicht bij de klant. “Juist door onze omvang kunnen we de bedrijfsvoering rondom de zorgverlening heel efficiënt inregelen”, aldus Van Galen. “Hierdoor kunnen we met relatief weinig kantoorpersoneel en middelen veel klanten ten dienste zijn. Dat betekent meer tijd en geld dat kan worden ingezet voor de echte zorg voor onze klanten. Onze medewerkers krijgen daardoor meer ruimte om betrokken zorg op maat te verlenen op een manier die bij onze klant, bij de situatie en bij henzelf past. En dat is wat mij betreft het allerbelangrijkste.”

Overnames in de afgelopen jaren

Actief Zorg nam in de afgelopen jaren bijna een tiental zorgbedrijven over. Naast Stichting Arons Thuiszorg werden ook de zorgbedrijven Acare Thuiszorg, Iriz Thuiszorg, de huishoudelijke verzorgingstak van ZuidZorg, TVN Zorgt, Thuiszorg Comfort, Boeijend Huys, Ooster Huys, Joost Zorgt en BFM Thuiszorg overgenomen.

Vorig bericht Oproep minister van Regiozaken tijdens Nationale DorpenTop
Volgend artikel Uitkering Flexpoolregeling woningbouw Sint-Michielsgestel

Nu op WijBrabant